20:00

Lerums BK

Referat: Hovås HC - Lerums BK

Vilken match det blev!
Vi lyckas till slut drar det längsta strået och vinna vår nionde raka match borta mot Hovås 7-5. Men vi börjar från början.

Period 1.
Vi kommer ut på hälarna medan Hovås kommer ut precis så som vi pratat om att göra, de sätter en väldig press och lyckas trycka tillbaka oss gång på gång i vår egen zon. Vi släpper stora ytor i vårt styrspel och låter de gång på gång komma
enkelt genom mittzonen. Vi håller undan till minut 15 tack vare en storspelande Kjellbin i målet då Hovås gör 1-0.
Hovås gör strax därpå 2-0 och i ärlighetens namn borde de nog stått betydligt mer.. men istället lyckas vi få in kvitteringspuck genom #24 Alexander Nyberg på en retur, ass från #22 Holmqvist och #16 Janum.
Vi är såklart väldigt glada för reduceringen men den var vi inte värda där och då.

Hovås vinner perioden med 2-1 och den officiella skottstatistiken med 16-14, den verkliga var nog mer 20-5 skulle jag tro.

Det blir ett bra periodsnack, försöker lägga första perioden bakom oss och börja om på nytt, och det lyckas, i andra spelar vi mer som vi sagt vi ska göra, vi skapar ganska mycket och det känns om kvittering hänger i luften men istället gör
Hovås 3-1 lika ologiskt som vårt mål i första. Hovås gör även 4-1 av bara farten strax före periodvilan och uppförsbacken är brant.

Hovås vinner perioden med 2-0 och skotten blir 14-15.
En period som både Jocke och jag kände att vi borde vunnit men vi istället förlorar med 2-0, tungt.

Vi har dock långt ifrån gett upp, vi pratar om att få ett tidigt mål för att få Hovås i gungning, och framförallt få in mer trafik på mål och göra det svårt för Hovås målvakt.

2-4 målet kommer bara någon minut in i tredje perioden då vår poängmaskin #20 Benjamin Perhonen snyggt förvaltar sitt läge i målvaktens vänstra kryss, ass #22 Holmqvist & #5 Ljungqvist.
Tyvärr släpper vi in 5-2 alldeles för enkelt direkt efter så samma förutsättningar igen...
Några minuter senare håller sig vår sniper #11 Wohnerhow framme och gör en "Foppa" på sitt friläge med målvakten. Riktigt snyggt! #20 Benne och #10 Witermark stod för assisten.
Vi känner igen att vi har hugg och absolut kan göra fler mål! Det dröjer ca 5 minuter till innan vår kapten #7 Brodén reducerar till 4-5 på pass från från #16 Janum & #5 Ljungqvist.
Vår press fortsätter och vi känner att kvitteringen är nära, minuten senare tar Hovås time-out. Bara sekunder efter
time-outen drar Hovås på sig en utvisning och det räcker med 35 i sekunder i PP innan vi kvitterar till 5-5 genom #29 Liljevald, ass #20 Benne & #22 Holmqvist.
Det är nu drygt 7 minuter kvar och vi går för det och är inte nöjda, Med 4 minuter kvar sätter #7 Brodén sitt andra för kvällen på pass från #16 Janum och #34 Fogelin och vändningen är fullbordad!! Med 2 minuter kvar drar Hovås på sig en utvisning vilket gör att vi kan hålla i pucken det sista och när Hovås tar ut målvakten kan #20 Benne göra sitt andra för kvällen i tom bur.

En match som innehöll det mesta, många olika ansikten på
matchen, lika överlägsna som vi var i sista perioden lika överlägsna var Hovås i första perioden. Hovås är ett bra lag och det är i mina ögon en riktigt tung vinst på bortaplan för oss!
Känns extra skönt att få ett kvitto på att vi har en växel till då vi coachade lite hårdare i sista perioden. Vi i ledarstaben är oerhört stolta att vi lyckas samla ihop oss och vända på steken och åka hem obesegrade med tre nya poäng!

Nu väntar GIK hemma på söndag och jag hoppas verkligen vi kan få det stöd som vi hade hemma i vår tre-krone match, för det kommer behövas i denna seriefinal. GIK kommer komma oerhört taggade och revanschsugna då vi slog dom borta med 1-4 vilket är deras enda förlust!
Så ta med barnen, släkt och vänner och fyll hallen! Hoppas även Lerum ultras kommer och stöttar oss! Syns på söndag!